Hem

Hur dör boxare?

Hur dör boxare?

Forskningen har nu slagit fast att idrottare som tar smällar mot huvudet löper högre risk än andra att drabbas av för tidig demens. Ingemar Johansson blev världsmästare i tungviktsboxning och en av Sveriges populäraste idrottare, känd och beundrad över hela världen. Men priset han skulle betala var högt.


Läs reportaget

På fel plats

TV: På fel plats

Snödagarna i Göteborg är lätträknade, trots det finns Sveriges största Vasaloppsklubb där. Hur åker man skidor där det inte finns snö? Alléz har träffat Tobias Westman och Moa Buskqvist som berättar om hur de gör.

Ett annat VM

Ett annat VM

Var fjärde sommar riktas fotbollsvärldens blickar mot ett och samma håll. Denna gång mot Brasilien som under det internationella fotbollsförbundet FIFA:s regi står värd för världsmästerskapet i fotboll. Men man behöver inte vara FIFA-medlem för att spela fotbolls-VM. 

 

Läs reportaget

Ping Pong-sionärer

Ping Pong-sionärer

Pingis är någonting de flesta av oss lätt kopplar ihop med fritidsgårdar och matcher hemma på köksbordet. Inne i regementsbyggnaden vid Kviberg är det dock andra bullar, här samlas pensionärerna tre gånger i veckan för att spela och mäta sig mot varandra. 

Läs reportaget

En vecka i djungeln

En vecka i djungeln

820 kilometer non stop, till fots, på cykel, i kajak, klättrande och simmande.
Det svenska multisportlaget AXA-adidas åkte till Costa Rica i jakten på medaljerna i historiens tuffaste multisport-VM. Men tävlingsresan blev långt ifrån spikrak.
Läs reportaget

Drömmen om den stora skrällen

Drömmen om den stora skrällen

I en tid där framgång är synonymt med rikedom i fotbollens värld finns det fortfarande platser där de små lagen kan drömma om en tid i rampljuset. Möt Stourbridge på vägen mot det omöjliga i FA-cupen.

Läs reportaget

Framtiden för svensk fäktning

Framtiden för svensk fäktning

Olympiska spelen är drömmen för många unga idrottare. Men vägen dit och tiden som krävs för att bli bra är det inte alla som känner till. Här får vi träffa ett av Sveriges största fäktningshopp och hur han balanserar skolgång med fäktning i hans strävan mot OS.

Läs reportaget

Mental träning

Radio: Mental träning

Anton Kimfors är Sveriges nästa stora stjärna inom fäktning. I vår tävlar han i en av världens största fäktningstävlingar. Han beskriver sig själv som en vinnarskalle, och enligt hans tränare är han en av de bästa i Europa. Men vad krävs för att nå hela vägen till OS?

Det svenska mästerskapet

TV: Det svenska mästerskapet

I 2012 års innebandymästerskap kom knappt hälften av alla deltagande spelare från Sverige, Schweiz, Finland eller Tjeckien. I december är det dags för ett nytt mästerskap. Hur påverkas en idrotts inhemska utveckling när landslaget till stor del består av utländska spelare?

De nya gubbarna på läktaren

De nya gubbarna på läktaren

Det sägs att bandypubliken är speciell. Med termos i hand och stelfrusna tår står de där på läktaren vinter efter vinter och stödjer sina lag. En kvarleva från förr kan tyckas. Men i Kungälv har det skett en generationsväxling. Där finns numera plats för både bandyportfölj och bengaliska eldar på läktaren.
Läs reportaget

OS i TV

Radio: OS i TV

Den 7 februari invigs de XXII olympiska vinterspelen i ryska Sotji. Det blir två veckor av högklassig idrottsdramatik, men för den svenska TV-publiken blir det annorlunda. Viasat har köpt rättigheterna till megaevenemanget och en över 50 år lång epok med OS i SVT är över.

 

Lyssna på reportaget

En hästkraft

En hästkraft

Inom vissa sporter är redskapet en boll. Eller en klubba. När redskapet är en levande varelse är det andra regler som gäller. Följ dressyrhästen Aira i hennes vardag.

Läs reportaget
Kvinnokamp på hjul

Kvinnokamp på hjul

I en sportvärld där kvinnor brukar leva i skuggan av männen tar Roller Derby och vänder på begreppen. Här dominerar kvinnorna.
Läs reportaget

Bergsjön Boys

Bergsjön Boys

Har du hört talas om Bergsjö IF:s 87:or? För tio år sedan var de dubbla finalister på Nya Ullevi. Talanger från hela Göteborg vallfärdade till fotbollsfamiljen med elva nationaliteter och ett språk. Vi har träffat rektorn för livets bästa skola, tittat på gamla klassfoton, och funnit en förlorad favoritelev.

Läs reportaget

Comments are closed